Pšenica

Pšenica tip ARDELOR

Sorta severne Italije s hitrim ciklom rasti a zelo visoko specifično težo zrna (80,4). Na rodovitnih tleh ob pravilnem dodajanju dušika daje izjemne rezultate. Tip klasa – golica. Dobro prenaša zimske razmere - zmrzali. Čas sajenja je lahko tudi kasnejši. Potrebuje srednje težka tla, na lahkih tleh jo lahko prizadane morebitna suša. Odporna na bolezni. Srednje visoka rastlina je zelo odporna na poleganje, klasenje – srednje zgodnja sorta. Zaradi izjemene zmogljivosti in uravnoteženosti profila je odlična in preferenčna sorta za peko kruha. Na poskusnih poljih je v letu 2014 dala 7.429 kg/ha pri izmerjeni vlažnosti 13,6.
 
Zrnje:                     srednje trdo,                Beljakovine:      12,9
barva zrnja:                      rdeča,       Gluten:               25,4
Sajenje : 400-450 semen na m2,        Škrob                 56,6

Seme gensko NI spremenjeno, je registrirano v evropskem registru dovoljenih semen za sajenje na področju Evropske unije.

Pšenica tip FANION

Pšenica z odličnimi karakteristikami ter dvema značilnostma: nizko velikostjo - zelo visoka odpornost na poleganje ter kratkim  ciklom rasti, kar  ji omogočata ob pravilnem kmetovanju proizvodno zmogljivost za odličen standard kakovosti perfektna kombinacija zgodnje sorte in izjemne produktivnosti. Zadovoljstvo tako za kmeta kot nadaljnje proizvodne procese. Čas sajenja je zelo širok zaradi krajšega cikla rasti. Z dodajanjem dušika spomladi  se rastlina močno okrepi proti vsem boleznim. Hitrejši čas klasenja, zelo odporna na bolezni. Močna sorta pšenice.  Tip klasa – resnica.  Na poskusnih poljih
je v letu 2014 dala 7.778 kg/ha pri izmerjeni vlažnosti 12,9.
 
Zrnje:                     srednje trdo,        Beljakovine:      13,1
barva zrnja:                      rdeča,       Gluten:               28,1
Sajenje : 400-450 semen na m2,        Škrob                56,5

Seme gensko NI spremenjeno, je registrirano v evropskem registru dovoljenih semen za sajenje na področju Evropske unije.

Pšenica tip ADHOC

Značilna sorta severnega dela Italije s povprečnim ciklom rasti vendar velikim poudarkom na zdravje. Na rodovitnih tleh ob pravilnem dodajanju dušika daje izjemne rezultate z zelo visoko specifično težo zrna (77,6). Tip klasa–golica. Zelo dobro prenaša zimske razmere. Čas sajenja naj ne bo prepozen. Potrebuje srednje težka tla, na lahkih tleh jo lahko prizadane morebitna suša. Zelo odporna na bolezni. Srednje visoka rastlina je zelo odporna na poleganje, klasenje – srednje zgodnja sorta. Zaradi izjemene zmogljivosti in uravnoteženosti profila je odlična sorta za peko kruha. Na poskusnih poljih je v letu 2014 dala 8.459 kg/ha pri izmerjeni vlažnosti 13,6.
 
Zrnje:                     srednje trdo,     Beljakovine   12,1
Barva zrnja:                     rdeča ,      Gluten             25,2
Sajenje : 400-450 semen na m2,        Škrob            57,8

Seme gensko NI spremenjeno in je registrirano v evropskem registru dovoljenih semen za sajenje na področju Evropske unije.

Preverite ponudbo betonskih izdelkov in
montažnih betonskih delov za potrebe v kmetijstvu

Kliknite tukaj