Hibrid GDM 437
Silaža Zrno Svinjereja Perutnina Živilska prehrana Bioplin Stay Green
Razred:
  • FAO 300
Dni:
105
Tip:
  • Zobanka
Gostota setve:
- zrno:
75.000 - 90.000 stebel/Ha
- silaža:
70.000 stebel/Ha

GDM 437 je zgoden hibrid, zelo fleksibilen za uporabo in kakovostne rezultate.

Steblo: Dober vegetativni razvoj z odprto nastavitvijo listov, odporno na poleganje in bulavo snet.

Storž: Koruzni storži so enotne velikosti tudi pri več rastlinah na kvadratnem metru, z 16-18 vrstami ter ustreznem razvoju v dolžino. 
Zobanka, zdravo zrnje s povprečno maso 74-75 kg/hl je le nekaj njegovih odlik.

Prednosti: GDM 437 je zelo primerna za vse setvene čase od začetka aprila do sredine junija. Zelo dobro se prilagaja na različne tipe tal in različne podnebne spremembe, kar dokazuje v spremenjenih pogojih njena odlična proizvodna sposobnost. Ob zgodnjem sajenju še posebej primerna za proizvodnjo zrnja. V zgodnjem obdobju razvoja odlično odporna na stresne razmere, kar zagotavlja varno in uravnoteženo proizvodnjo. V letu 2016 je dal hibrid med 25 izbranimi koruzami vseh boljših prodajnih hiš v Sloveniji v silažnem poskusu v Šmarju pri Jelšah  rezultat  pri 36.929 zelene mase ter 13.935 kg/ha suhe snovi.

Namen: Za pridelavo tako zrnja kot silaže.

Nasveti za uporabo: za zrno in silažo. Primerna za okolja brez namakanja; ob zgodnji setvi ji v času cvetenja uspe pobegniti toplotnemu stresu in pomanjkanju vode. Pri setvi po travni košnji ali ječmenu uspe dokončati odlične proizvodne potenciale za silažo.
Sejanje od začetka aprila do konca maja.

Dani Krajnc, kmetija Dirnbek, Zagajski vrh, 2015

»Zelo lepa in bogata silaža… zaradi poskusov več sort  preveč različna pri vlagi, tako da bom v naslednji sezoni vzel dva, tri hibride po FAO bližje skupaj..«

Preverite ponudbo betonskih izdelkov in
montažnih betonskih delov za potrebe v kmetijstvu

Kliknite tukaj