Hibrid GDM 545
Silaža Zrno Svinjereja Perutnina Živilska prehrana Bioplin Stay Green
Razred:
  • FAO 300
Dni:
108
Tip:
  • Zobanka
Gostota setve:
- zrno:
75.000 - 100.000 stebel/Ha
- silaža:
80.000 stebel/Ha

Najboljši rezultat silaže v poskusu 2016 v Šmarju pri Jelšah med 25 hibridi različnih hiš.

Steblo: Steblo se dviguje iz trdnih korenin odpornih, zdravih in rdečih na koncu vegetacije. Listi, zeleni, ozki, kot rezila nabrušeni, ravni in pokončni.

Storž: Velik glede na zrelostni razred  z dobrim razvojem v dolžino in bogatim premerom. Zobanka.

Prednosti: Novost na trgu GDM 545 predstavlja z močno toleranco in odpornostjo na listne bolezni, koruzno veščo. Odporna sorta na gljivične okužbe. Visoko rastlino in kvaliteten storž dosegamo s sajenjem do največ 10 rastlin na kvadratni meter, z višanjem količine rastlin se vegetativno rast zmanjšuje. V letu 2016 je dal hibrid med 25 izbranimi koruzami vseh boljših prodajnih hiš v Sloveniji v silažnem poskusu v Šmarju pri Jelšah najboljši rezultat  pri 46.143 kg/ha zelene mase ter 17.857 kg/ha suhe snovi ter od povprečja pri 14.040 kg/ha močno odstopal.

Namen: Za pridelavo zrnja in silaže.

Nasveti za uporabo: Odličen proizvodni potencial glede na zrelostni razred. Hibrid je zelo toleranten na sušo v daljših stresnih obdobjih ter zaradi  tega bolj primeren kot drugi za  lahka in peščena tla ter terene brez namakalnih sistemov. V razmerah zelo visokih temperatur in suše zagotavlja ob kvalitetnem namakanju še vedno visoko proizvodno raven in zdravo zrno. Ob kvalitetnih vremenskih in ostalih  pogojih zagotavlja lep donos biomase za silažo.
Sejanje od začetka aprila do konca maja.

Janko Šuc, Močle

»Na njivi zraven črpalke ob cesti… fantazija.. jaz še tako velikih storžev imel nisem..«

Preverite ponudbo betonskih izdelkov in
montažnih betonskih delov za potrebe v kmetijstvu

Kliknite tukaj