Hibrid SNH 1614
Silaža Zrno Svinjereja Perutnina Živilska prehrana Bioplin Stay Green
Razred:
  • FAO 600
Dni:
129
Tip:
  • Poltrdinka
Gostota setve:
- zrno:
70.000 - 75.000 stebel/Ha
- silaža:
80.000 stebel/Ha

SNH 1614 je močen, agronomsko neprekosljiv, s kvalitetnim obrambnim sistemom.

Steblo: Izredno močno, trdno, z odpornostjo na bulavo snet tudi v kasnejših fazah vegetacije. Močan in razširjen koreninski sistem, pojav utesnjenosti minimalen tudi ob gostejši setvi. Značilnost listov je majhna širina, ne motijo sosednjih rastlin.

Storž: Srednje velik, trdno pritrjen s kratkim pecljem. V stresnih situacijah se odlično obnese, še posebej ob intenzivnem kmetovanju. Zrna so velika, dolga, obarvana, z dobro specifično težo v poskusih (76-77kg/hl). Značilen trdi endosperm.

Prednosti: SNH 1614 je hibrid za zgodnjo setev neobčutljiv na svetlobo v zgodnjih fazah, kar mu omogoča visoko prilagodljivost  in varnost ob zgodnji setvi za pridelek zrnja ali ob kasnejših setvah za pridelek silaže.

Namen: Za pridelavo silaže in zrnja ter še posebej za krmo v prašičereji.

Nasvet za uporabo: Kakovost zrnja in njegova kompaktna struktura  mu omogoča uporabo tako v živilski industriji, kot za potrebe živalske krme, še posebej za prehrano v prašičereji zaradi nizke vsebnosti linolne kisline. Zelo primerna rastlina za silažo.
Precej pozitivno odziven hibrid na gnojenje z dušikom.
Sejanje od začetka aprila do konca maja.

Jože Lampret, Vrhnika, Slovenija 2013

"Bikom dajem samo še silažno koruzo Planta, prav užitek jih je gledati, ko jo dobijo v krmni kanal. …kolikor jim dam, vse pojedo..."

Preverite ponudbo betonskih izdelkov in
montažnih betonskih delov za potrebe v kmetijstvu

Kliknite tukaj