Hibrid SNH 4424
Silaža Zrno Svinjereja Perutnina Živilska prehrana Bioplin Stay Green
Razred:
  • FAO 400
Dni:
120
Tip:
  • Zobanka
Gostota setve:
- zrno:
70.000 - 85.000 stebel/Ha
- silaža:
80.000 stebel/Ha

SNH 4424 je srednje zgodni hibrid, zelo uspešen v toplotno manj obremenjenih okoljih.

Steblo: Tipična srednje visoka arihtektura koruze s pol-pokončnimi listi, bogata listna masa. Odlično zdravstveno stanje in vztrajnost rastlin.

Storž: Srednje velik s kvalitetnim razvojem v dolžino (visoko število zrn v posamezni vrsti). Zgodnje cvetenje in nastavitev, ob zaključku vegetacije pa hitro zgublja vlago zaradi odmika ličja, ozroma koruznih listov od storža - preprečevanje plesni. Zobanka.

Prednosti: Hibrid je zaradi izjemne prilagodljivosti namenjen tudi višje ležečim ravnicam, ker mu bolj ustreza hladnejše okolje, v katerem razvije bogato listno maso in daje visoke donose pri silaži. V letu 2016 je dal hibrid med 25 izbranimi koruzami vseh boljših prodajnih hiš v Sloveniji v silažnem poskusu v Šmarju pri Jelšah rezultat 16.024 kg/ha suhe snovi.

Namen: Za pridelavo tako zrnja, še posebej pa silaže.

Nasveti za uporabo: SNH 4424 je pozicioniran kot hibrid za celoletne sezone predvsem za hladna in deževna okolja, v večini primerov za proizvodnjo biomase. Poleg tega pa se zelo dobro prilagodi tudi v okolja z omejeno količino vode v poletnih mesecih.
Sejanje od začetka aprila do konca maja.

Milan Lesjak, Tabor, Slovenija 2015

»Silaža je bila zelo solidna.. zrnje pa... letos smo iz enega hektarja in pol naluščili precej, glede na vročino… je bil pridelek zelo lep…«

Preverite ponudbo betonskih izdelkov in
montažnih betonskih delov za potrebe v kmetijstvu

Kliknite tukaj