Hibrid SNH 9402
Silaža Zrno Svinjereja Perutnina Živilska prehrana Bioplin Stay Green
Razred:
  • FAO 400
Dni:
115
Tip:
  • Trdinka
Gostota setve:
- zrno:
70.000 - 78.000 stebel/Ha
- silaža:
0

Hibrid SNH 9402 je trdinka za posebne potrebe.

Steblo: Tradicionalno s trdnimi in močnimi koreninami. Cvetenje in razvoj stroža že v zgodnji fazi, da pobegne prihajajočim podnebnim stresom in glivičnim okužbam.

Storž: 14 vrstic se ponaša z zelo veliko dolžino. Trdinka izrazito rdečo-oranžne barve. Zaobljeno in podolgovato zrno z zelo visoko specifično težo (82-84 kg/hl). Odlična sorta  za proizvodnjo moke, polente, zdroba za varjenje piva, ter pripravo kosmičev za zajtrk.

Prednosti: Odlično kali, dovolj energije, zgodnjo vitalnost, tudi ob zgodnjem sajenju ali sajenju ob koncu maja, so rezultati podobni. Značilna proizvodna stabilnost. Zelo dober odziv na namakanje v sušnih področjih ob pomanjkanju vode. Visoka tehnološka vrednost zrna nadvse primerna za proizvodnjo v ljudski prehrani. Zaradi izrazito oranžne barve, ki se odraža tudi kasneje na rumenjakih, je prava koruza za perutnino.  Lepo se prilagaja tudi v novih okoljih.

Namemba: Zrnje.

Nasveti za uporabo: SNH 9402 je posebnež med hibridi, zelo primeren za sajenje za potrebe prehrambene industrije. Primeren tako za zgodnje sajenje ter do konca maja. Odlična trdinka, ki se po vegetacijskem ciklu ne razlikuje preveč od zobank v istem razredu.
Sejanje od začetka aprila do konca maja.

Preverite ponudbo betonskih izdelkov in
montažnih betonskih delov za potrebe v kmetijstvu

Kliknite tukaj