Hibrid SNH 9503
Silaža Zrno Svinjereja Perutnina Živilska prehrana Bioplin Stay Green
Razred:
  • FAO 500
Dni:
127
Tip:
  • Zobanka
Gostota setve:
- zrno:
68.000 - 75.000 stebela/Ha
- silaža:
75.000 stebel/Ha

Hibrid SNH 9503 ima visok proizvodni potencial tudi tam, kjer voda vedno ni na voljo.

Steblo: Višina vegetativnega razvoja je primerljiva s kasnejšimi sortami, hkrati pa ohranja čas cvetenja v zrelosti razreda 500.

Storž: Zobanka, je okroglaste oblike, dobro vstavljen koren rastline in v povprečju z 18 vrstami zrn. V zaključku vegetacije hitreje sprošča vlago.

Prednosti: SNH 9503 je najbolj razširjen in priljubljen hibrid srednjih zrelostnih razredov. Zaradi svoje odpornosti na sušni stres je zelo dobro poznan v nižinskih predelih Severne Italije v trikotniku med Bologno, Milanom in Vidmom. Visok potencial dosega tudi v sušnih predelih brez namakalnih sistemov. V letu 2016 je dal hibrid med 25 izbranimi koruzami vseh boljših prodajnih hiš v Sloveniji v silažnem poskusu v Šmarju pri Jelšah rezultat 115.196 kg/ha suhe snovi.

Namen: Za pridelavo zrnja in silaže.

Nasveti za uporabo: Zaradi svoje elastične sposobnosti prilagoditve dosega visoke rezultate tako na težki zemlji, kot na peščenih ali lahkih tleh. Ob zgodnji setvi je lahko tudi čas cvetenja pred udarom toplotnega stresa, prehiteva razrede 600 in 700, kar temu hibridu zagotavlja kvaliteten proizvodni potencial zrna kot tudi dobrega razmerja v primerjavi s celotno rastlino za silažo.
Sejanje od začetka aprila do konca maja.

Preverite ponudbo betonskih izdelkov in
montažnih betonskih delov za potrebe v kmetijstvu

Kliknite tukaj